Mobilitate academică „Seeds For The Future” (București)

În perioada 19.09.2022 – 26.09.2022, 7 studenți ai Facultății FMTI au realizat o mobilitate academică („Seeds for the Future”) organizată de HUAWEI la București, România.

Beneficiarii, Adelina Cazanciuc, Lavinia Spînu, Andrei Vataman, Cristian Sârbu, Dumitru Andoni, Mihaela Bălănescu, Alina Broșcenco sunt studenți din anii 1 – 3 la programe de licență din domeniul IT: Informatică; Matematică și Informatică.

În cadrul acestui stagiu ei au avut oportunitatea de a învăța de la profesori universitari, cercetători, experți în tehnologii moderne, modalități eficiente de creare în grup a proiectelor Tech4Good. În același timp au deprins să genereze idei de utilizare a tehnologiei în scopul rezolvării unei probleme sociale sau de mediu. În acest context, studenții au lucrat la doua proiecte: Smart Recycling și Study Map.

Împărtășindu-și impresiile, ei au menționat:

Am parcurs cu succes cursurile online despre 5G, inteligență artificială și Cloud Computing. În același timp am avut parte de ore interactive de cultură chineză, seminare despre public speaking și leadership. Training-ul „Seeds for the Future” ne-a oferit oportunitatea să ne aprofundăm cunoștințele în domeniul IT, să ne dezvoltam abilitățile de comunicare, de lucru în grup, de elaborare a unui proiect etc.
Aceasta mobilitate a fost o experiență extraordinară în formarea noastră profesională.

Loading