Studenții Facultății de Arte Plastice și Design din nou premiați la un concurs internațional

Studenții și masteranzii Facultății de Arte Plastice și Design, UPSC, ghidați de cadrele didactice, cu inspirație continuă și mare dragoste de artă, surprind din nou prin măiestrie artistică, participanți online la Concursul Internațional Tinerii Designeri Fashion „Pecherski Kashtany”, s-au învrednicit de numeroase Diplome.

  • „Gran Prix”, categoria „Finished Product”: Crudu Elisaveta, colecția „Opus Musivum”, conducător Eugen Reabenchii

Colecția vestimentară cu genericul „Opus Musivum – miracol din nimic” caracterizează arta mozaicului. Omenirea folosește mozaicurile încă din timpuri imemorabile, încât se pare că aceasta a fost întodeauna cu noi și dedicată muzelor. Pietre, cioburi, textile. Această tehnică, care lasă impresia de apropiere spre lumea veșnică, în simbioză cu tehnologiile moderne trece ușor în factura vestimentației care este menită să impună tendințele toamnă – iarnă, interpretată prin forme, culori și imprimeu fashion.

  • Locul I, categoria „Pret-a-porter”: Elena Toma, colecția „The Confusion”, conducător Vasile Vozian

Colecția cu genericul „The Confusion” vine să demonstreze acest fapt prin forme și accesorii ce exprimă diverse stări emoționale reflectate în vestimentația masculină.

  • Locul I, categoria „Pro art”: Cristina Brînzilă, colecția „The foam-born Goddess”, conducător Vasile Vozian

Colecția „The foam-born Goddess este inspirată de la estetica artei reflectate de sculpturi, lăsând o alură a stilului grecesc, îmbinat cu grația sculpturilor italiene, idealul de frumusețe spre care tindeau femeile și modul în care doreau să fie percepute de bărbați. Astfel s-a creat vârful frumuseții în artă.

  • Locul II, categoria „Pret-a-porter”: Ciobanu Daniela, colecția „Reflecții”, conducător Ala Lupu-Leancă

Modul în care alegem, combninăm și purtăm piesele vestimentare reflectă trăsături ale personalității noastre. Stilul sport poate deveni un stil personal conturat pe cât de posibil de original, caracterizat prin detașare, relaxare și legeritate și care poate pune în lumină stilul de viață și starea de spirit. Tehnica imprimeului, aplicată în colecția „Reflecții” este folosită în rol de decor, dar totodată reflectă modernismul construcțiilor arhitecturale.

  • Locul III, categoria „Models of patterns for fabrics”: Parasii Maria, colecția „Interstellar”, conducător Eugen Reabenchi

Între mit și realitate, trecut și prezent, a fost creată colecția vestimentară cu genericul ,,Interstellar”. Precum stelele își dau libertate zborului prin spațiul infinit al cosmosului, astfel este și romantismul feminin năstrușnic, citit printre volanele și pliurile aerate ale rochiilor. Femeia este un fenomen uneori cu acțiuni neașteptate, bunăoară cosmosului, a cărui mister profund și liniștea înfricoșătoare nu pot fi prognozate. Stând la bază, sensul ascuns sau metaforic, al formării acestor ținute vestimentare, readucem stilul romantic înclusiv rochia, la forma inițială în garderopa femeii moderne.

„Universitatea Națională de Tehnologii și Design din Kyiv își exprimă respectul fără limite și gratitudinea sinceră către administrația UPSC și către studenții acestei universități pentru cooperare fructuoasă și pregătirea de înaltă calitate a studenților în cadrul participării la Competiția Internațională pentru Tinerii Designeri Fashion „Pecherski Kashtany”” este stipulat în scrisoarea oficială adresată Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Dragi participanți la concurs, vă felicităm pentru nominalizările primite și vă dorim să dați dovadă și în continuare de interes față de studii, să demonstrați perseverență, abnegație și să înregistrați noi ascensiuni.

La mai mult și la mai mare!

Loading