Biblioteca Universitară a UPSC de Ziua internațională a citirii cărților

Astăzi, de Ziua internațională a citirii cărților, marcată anual în data de 6 septembrie, Biblioteca Științifică a UPSC a desfășurat un panel de discuții cu mai multe grupe de studenți ai anului I.

Studenții au fost familiarizați cu posibilitățile de utilizare a resurselor bibliotecii, cu Platforma PRIMO, cu repozitoriul instituțional digital și au cunoscut mai multe săli de lectură ale universității.

Participând la discuție, studenții au menționat că lectura constituie o activitate fundamentală pentru dezvoltarea intelectuală, îmbogățirea cunoștințelor și a vocabularului. S-a confirmat, că lectura în timpul studiilor capătă altă valoare și conținut, iar Biblioteca oferă acces nelimitat la informații și contribuie la studii de calitate.

Biblioteca Științifică a UPSC invită toți studenții să-i utilizese resursele.

Să trăim împreună bucuria lecturii!

Să nu uităm: Lectura e un dar pe care ni-l putem face în fiecare zi, e o investiție pe termen lung.

____________________________

Marcată în fiecare an la 6 septembrie, Ziua mondială a citirii cărților, cunoscută, de asemenea, și sub numele de Ziua Internațională pentru alfabetizare, a fost inițiată la Conferința mondială a miniștrilor educației privind eradicarea analfabetismului, desfășurată la Teheran, în perioada 8 – 19 septembrie 1965. La 17 noiembrie 1965, ziua de 6 septembrie a fost declarată de UNESCO Ziua internațională a cititului cărților. Obiectivul urmărit de către ONU e de a evidenția importanța alfabetizării și educării societății.

Loading