Aprecieri pentru UPSC, Facultatea de Filologie și Istorie de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași

Între Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iași s-a stabilit o colaborare frumoasă. În ultimii ani, Catedra de limbă și comunicare a Facultății de Filologie și Istorie, în colaborare cu catedra de Slavistică de la Universitatea din Iași, în parteneriat cu Universitatea Națională Euroasiatică „Lev Gumiliov” din Nur-Sultan (Kazahstan), Universitatea de Stat din Cerepoveț și din Smolensk (Rusia) organizează tradițional Conferința internațională „Lumea științei și tinerii: Interdisciplinaritate și dialog”, la care participă studenții și masteranzii. De la ediție la ediție geografia implicării participanților se extinde îmbucurător. Astfel, la cea de-a X-a ediție, care s-a desfășurat online, pe 4 noiembrie 2021, au participat 50 de studenți și masteranzi din 14 centre universitare din România, Polonia, Moldova, Kazahstan, Azerbaidjan, Ucraina, Belarus, Rusia.

La finele anului au fost făcute totalurile activității Universității „Al. I. Cuza” pentru anul de studii 2021/2022 și Universitatea noastră și Facultatea de Filologie și Istorie au obținut onorabila diplomă a  Rectorului Tudorel Toader pentru colaborarea excelentă întreprinsă pentru dezvoltarea și promovarea eforturilor de cercetarea științifică a tinerilor și pentru promovarea Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași în rândul altor comunități academice.

În anii prepandemici studenții programelor de studii Limba străină (engleză, franceză, italiană) și limba rusă și Limba rusă și limba străină (engleză, franceză, italiană) și-au desfășurat stagiul de practică în instituțiile preuniversitare din mun. Chișinău (IP LT „Natalia Dadiani”).

Recent, 21-22 mai 2022, s-a desfășurat Olimpiada Internațională de popularizare a limbii și culturii ruse în spațiul inocultural „Slova rusă”, ediția VIII-a, organizată de catedra de Slavistică.

O recunoștință aparte îi aducem inițiatorului acestor activități, Dnei Ludmila Bejenaru, dr. hab., conf. univ. de la catedra de Slavistică a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, care promovează imaginea Facultății și Universității pe plan internațional. Sperăm că și în viitor vom păstra incontestabil relațiile constructive de prietenie și vom colabora cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, fapt care ne onorează!

Loading