Republica Populară Chineză și noi oportunități pentru UPSC

La 13 iulie 2022, ambasadorul Republicii Populare Chineze în Moldova, domnul Yan Wenbin, și secretarul al treilea al Ambasadei, ​​dna Ye Ting, au vizitat Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. Scopul vizitei a fost familiarizarea cu activitatea Universității, identificarea aspectelor de colaborare dintre universitățile pedagogice din China și UPSC, stabilirea modalităților de studiere a limbii române și a limbii chineze, cooperarea în domeniul Arte etc.

În cadrul vizitei s-a făcut un schimb de opinii cu privire la consolidarea în continuare a cooperării în domeniul educației și a schimburilor interuniversitare dintre China și Moldova.

La întâlnire au fost prezenți rectorul UPSC, conf. univ., dr. A. Barbăneagră; prorectorul pentru Activitatea Științifică și Cooperare Internațională, conf. univ., dr. L. Armasu; decanul Facultății de Filologie și Istorie, conf. univ, dr. G. Topor;, decanul Facultății de Arte Plastice și Design, prof. univ., dr. A. Simac; șef catedră Limbă și Comunicare, conf. univ., dr. S. Dermenji; șef Oficiu Strategii Universitare, conf. univ., dr. O. Gherlovan și dna conf. univ. dr. L. Petrenco, șef Secție Centrul de Formare Continuă.

În urma întâlnirii, prin medierea Ambasadei RPC în Moldova, a fost exprimată intenția celor două părți de a organiza o cooperare sistemică între UPSC și comunitatea academică a Republicii Populare Chineze.

Loading