Pedagogia emoției constructive, susținerea tezelor de licență, programul de studii: Limba și literatura română și limba engleză

Perceperea spațiului universitar UPSC din perspectiva polarizării și difuzării valorilor a fost pe deplin confirmată astăzi de către licențiatele Catedrei de limba și literatura română.

Fundamentarea axiologică a finalităților Programului academic „Limba și literatura română și limba engleză” a luat expresia praxiologică a succesului. Absolventele au avut prilejul să-și etaleze competențele prin prisma sintezelor reușite ale cercetărilor de licență, dovedind profunzime filologică, măiestrie pedagogică, spirit critic superior și autocontrol didactic.

Discursul absolventelor a întemeiat calitățile acestora de flexibilitate și coparticipare, de reflexivitate și explorare, de selectivitate cu discernământ.

Prin această promoție performantă, Catedra de limba și  literatura română furnizează sistemului de învățământ general din Republica Moldova o nouă generație de profesori. Aceștia vin dinspre viitor, cu inițiativa prezentului pedagogic înnoitor. Afirmarea lor în cariera didactică poate fi statornică și integratoare doar prin rădăcinile și aripile crescute valoric în spațiul creativității UPSC.

Bucurii plenare pe traseul pedagogic merituos!

Loading