Expoziția de tapiserie, lucrări de licență, programul de studii: Artă decorativă, Facultatea Arte Plastice și Design

Tapiseria, pictura, sculptura sunt nu doar expresii ale neamului nostru, ci adevărate valori de peste generații care ne definesc autenticitatea și ne evidențiază în lumea mare. Lucrări de tapiserie ale studenților Facultății Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat din „Ion Creangă” din Chișinău au fost expuse ieri, 15 iunie 2022, în sala CNIDE „Clasa Viitorului”, în cadrul evenimentului de lansare a filmului documentar „Școala de tapiserie din Moldova”. Filmul a fost realizat grație sprijinului Universității de Stat din Moldova, a Direcției Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău și a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. Autor al filmului este Ana SIMAC, doctor în studiul artelor, profesor universitar, decan al Facultății Arte Plastice și Design, UPSC.

Expoziția de tapiserie a vernisat lucrările de licență ale studenților, absolvenților 2022, programul de studii: Artă decorativă. Adevărate obiecte de artă, lucrările expuze exprimă impactul școlii naționale de tapiserie în cadrul formarii profesional-artistice a tineretului studios în domeniul artei tapiseriei artistice în cadrul facultății Arte Plastice și Design, UPS „Ion Creangă” din Chișinău, care contribuie la continuitatea acestei arte cu profunde tradiții.

Facultatea Arte Plastice și Design, UPSC, cu o bogată experiență în domeniul artelor vizuale, cu ateliere și profesori desăvârșiți, cu oportunități de mobilitate academică, este cea mai bună alegere pentru cei care doresc să studieze domeniul artelor plastice și a designului modern.

Loading