Facultatea de Filologie și Istorie și biblioteca UPSC: o conlucrare fructuoasă

La Facultatea de Filologie și Istorie s-au stabilit multe tradiții frumoase, printre care se numără colaborarea strânsă cu biblioteca universitară în cadrul diverselor activități didactice și evenimente extracurriculare.

Printre formele eficiente de lucru au fost și rămân evenimentele dedicate aniversărilor unor scriitori celebri, poeți, oameni de cultură și știință; desfășurarea sesiunilor de formare, lucrul cu sursele bibliografice, efectuarea lucrului individual, elaborarea proiectelor didactice pentru practica pedagogică etc.

Fiecare activitate este minuțios pregătită de studenți și colaboratorii bibliotecii care vin mereu în ajutor în organizarea de expoziții, în selectarea literaturii pentru redactarea lucrărilor și tezelor de an și de licență.

Memorabile sunt evenimente extracurriculare organizate de lectorul catedrei de Limbă și comunicare Nadejda Damian cu studenții programului Limba și literatura rusă și limba engleză și colaboratorii bibliotecii. Și nu numai. Biblioteca a devenit pentru studenți și sală de studii unde au loc ore practice și de laborator, se desfășoară atestările. Una dintre aceste activități – seminar-conferință – a avut loc pe 24 mai 2022 în cadrul studierii disciplinei Folclorul rus. Studenții și-au prezentat comunicările, au răspuns la întrebările colegilor. Un suport în elaborarea materialelor l-au acordat colaboratorii bibliotecii, care le-au recomandat și le-au pus la dispoziție sursele bibliografice.

Sperăm și pe viitor într-o conlucrare fructuoasă!

Loading