Profesori de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în vizită didactică la UPSC

Alexandru PĂCURAR, dr. conf. univ., de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Geografie, Departamentul de Geografie Umană și Turism se află în mobilitate la Chișinău.

În cadrul proiectului Erasmus + la care ia parte Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (România), Alexandru PĂCURAR urmează o misiune de predare la Facultatea de Filologie și Istorie pentru perioada 23 – 27 mai 2022.

Studenții programelor de studii: istorie și engleză, istorie și geografie din anul I, II, au asistat cu mult interes la orele publice:

– Institutul de Geografie al Universității din Cluj: înființare, misiune, realizări.

– Un geograf redescoperit – Nicolae Dragomir și oierii lui mărgineni. Rolul geografilor în studiul oieritului românesc.

În aria de interes al cercetătorului dr. Alexandru Păcurar este nu doar geografia, dar și istoria, literatura, patrimoniu. În vizita sa scurtă în Moldova, însoțit de profesori și studenți UPSC, vizitează mai multe muzee din Republică, obiectivele istorice și de patrimoniu.

Mulțumiri decanatulului Facultății Filologie și Istorie, precum și catedrei de istorie și geografie, pentru contribuție în organizarea evenimentului.

Loading