Facultatea Arte Plastice și Design la Noaptea Europeană a Muzeelor, ediția 2022

Pentru că, de fiecare dată, studenții și cadrele didactice de la Facultatea Arte Plastice și Design au inspirație și reușesc să îmbine armonios mai multe stiluri, precum și să evidențieze, cu același succes, un stil anume, în data de 14 mai 2022, au participat la Noaptea Europeană a Muzeelor, ediția 2022.

Colecția vestimentară „Istorii urbane”, realizată de studenții ciclulul I, programului de studii Design vestimentar, Facultatea Arte Plastice și Design, UPS „Ion Creangă”  în colaborare cu Colegiul de Arte „V.Postoikin” din Bender a fost prezentată la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău. În cadrul evenimentului au mai fost prezentate colecțiile absolvenților facultății: „Back home”, autor Tatiana Bordeanu și „Renașterea basmeloar” de Anastasia Polișiuc.

La Muzeul de Etnografie a orașului Chișinău au fost prezentate colecțiile cu motive și ornamente tradiționale: 

  • Colecția „Moșteniri din Humulești”, creată de studenții anului I – Olesea Braga, Andrea-Anastasia Chifa, Alina Mocanu
  • Colecția absolventei Irina Fruntașu „Vechiul în nou, noul în vechi”
  • Colecția absolventei Valentina Trifan „Eden”.

Aducem sincere mulțumiri studenților, care au participat în defileu în calitate de modele, voluntarilor, doamnei Valeria Suruceanu, directorului Muzeului de Istoriei a Orașului Chișinău, doamnei Ala Leancă, lector al facultății, doamnei Natalia Sajin, asis.univ. și doamnei Ana-Maria Postolache, asis.univ. pentru contribuirea la organizare evenimentului.

Loading