15 mai – Ziua Internațională a Familiei

În fiecare an, pe 15 mai, la nivel internațional, este marcată Ziua Familiei, pentru a evidenția importanța celulei de bază a societăţii — familia, rolul ei, necesitatea şi beneficiile de integritate.

Prin toate programele de studii, activitățile curriculare și extracurriculare, UPSC accentuează rolul primordial pe care îl are familia în educație, aceasta fiind pilonul indispensabil în dezvoltarea unei societăți durabile. „Centrul de consiliere pentru autoeficiență și consiliere a familiei” din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău are ca strategie de bază consolidarea valorilor familiei prin programe precum: Politici sociale de susținere a familiei; Consiliere și Dezvoltare a Familiei; Educație Parentală. Familia începe cu părinții, iar a fi un părinte bun e o calitate care trebuie dezvoltată continuu.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, Vă adresez cordial urări de bine. Familia este un izvor nesecat de dragoste și respect, o comunitate de viață și iubire care asigură stabilitate în timp și speranță pentru viitor. Vă urez tuturor să aveți familii puternice și împlinite, cu copii și părinți sănătoși. Realizări frumoase, armonie, pace, bunăstare și fericire în familiile Dumneavoastră!

Cu înaltă prețuire,

Alexandra BARBĂNEAGRĂ,

Rector al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău

_____________________________

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU în 20 septembrie 1993, cu rezoluția A / RES / 47/237, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor. 1994 a fost declarat An Internațional al Familiei. În R.Moldova, Ziua Familiei se sărbătorește oficial din 2010.

 609 – vizualizări în total,  1 – astăzi