„Clasa inversă” – atelier de formare didactică în parteneriat cu Universitatea din Málaga, Spania

Catedra de Filologie Romanică și Centrul de Formare Continuă a UPSC au organizat formarea didactică „La classe inversée”, formator internațional: Erica Nagacevschi Josan, licențiată a UPSC în filologie română și franceză, actualmente profesor de limbă franceză la Universitatea din Málaga, Spania, Departamentul de limbă franceză, engleză și germană.

Obiectivele formării:- Familiarizarea formabililor cu conceptul de „Clasă inversă” – Importanța Clasei inverse în predarea/învățarea limbii franceze – Stabilirea rolului profesorului și a elevului/studentului în demersul clasei inverse. Exemplificări- Elucidarea avantajelor și dezavantajelor clasei inverse în didactica limbii franceze.

Atelierul de formare, desfășurat online, în data de 14 mai 2022, a fost destinat profesorilor de limbă franceză din Republica Moldova.

Aducem mulțumiri dnei Liuba Petrenco, șef secție Formare continuă a cadrelor didactice pentru cuvântul de salut din cadrul evenimentului, care a subliniat importanța formării continue a cadrelor didactice din Republică pentru o predare/învățare interactivă cum este Clasa inversă, cât și pentru înaltele aprecieri și realizări aduse fostei studente UPSC Erica Nagacevschi-Josan, formator internațional, profesor la Universitatea din Malaga, Spania. Mulțumiri organizatorilor, dnei Maria Guzun, dnei Anastasia Sava, membri ai Catedrei Filologie Romanică, pentru implicare și organizare, cât și tuturor participanților pentru prezență și implicare activă.

Loading