O colaborare frumoasă

În data de 5 mai 2022, studenții Facultății de Filologie și Istorie au participat la una din ședințele „Cafenelei literare”, în cadrul căreia a avut loc lansarea de carte „Regele Mihai și Basarabia. O poveste uitată de neuitat” semnată de dr. hab. Dna Aliona Grati, profesor la catedra de Istorie și Geografie.

Activitatea a fost organizată de absolventa facultății, Rodica Gotca, profesoară la IP Liceul Teoretic „Andrei Straistă” din Anenii Noi. Activitatea a fost realizată în baza acordului de colaborare semnat de către UPSC și IP Liceul Teoretic „Andrei Straistă” din Anenii Noi. Printre participanți și parteneri au fost Uniunea Scriitorilor din Moldova, Revista de Studii Culturale și Literatură DIALOGICA, Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”, Biblioteca Publică Anenii Noi, Direcția Generală Educație Cultură și Tineret Anenii Noi și Consiliul Raional Anenii Noi, în incintă căruia a avut loc lansarea.

S-a discutat despre carte, au fost trăite crâmpee din viața regală: bal cu dansuri și cântece de epocă, discursuri solemne și cercetate aspectele istorice și filologice ale cărții „Regele Mihai și Basarabia. O poveste uitată de neuitat”!

Această sclipire de cultură, de speranță și dragoste de frumos și oameni ne încurajează să credem în bine!

Loading