La mulți ani, dragi bibliotecari!

„O bibliotecă fără bibliotecari este ca o casă nelocuită”. (N. Iorga)

Cu prilejul sărbătorii profesionale, Ziua Bibliotecarului, vă dorim, dragi bibliotecari, sănătate, prosperitate și pace! Sunteți cei, care prin profesionalism, dediație, prin intermediul cărților, ne ghidați spre cunoaștere, spre noi orizonturi, ne inspirați și ne motivați spre noi descoperiri. Biblioteca este un loc minunat, o oază nemărginită de lumină și înțelepciune, un generator de energie și creativitate ce predispune la confort sufletesc, un loc, unde vrei să revii. Vă urăm să rămâneți statornici prin vreme, iar lumina cărților, care vă înconjoară, să vă aducă armonie în cuget și simțiri!

_____________

Ziua Bibliotecarului în Republica Moldova se sărbătorește din anul 2000, doar într-o altă dată. În 2010, la solicitarea Asociaţiei Bibliotecarilor din Republica Moldova, a fost produsă o modificare la Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 189 din 08 februarie 2010 cu privire la stabilirea zilei omagierii. Astfel, și Moldova machiază în data de 23 aprilie – Ziua Internațională a Bibliotecarului și Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor.

La nivel mondial, această dată remarcabilă a fost instituită de către UNESCO, în 1995, în cadrul Adunării Generale de la Paris și are drept scop promovarea dreptului şi a libertăţii lecturii, încurajarea şi stimularea lecturii, atragerea tinerilor spre instituţiile de cultură, spre bibliotecă, spre carte şi lectură. De asemenea, oferă posibilitatea de a aprecia importanţa bibliotecarilor ca mediatori între lumea cărţii, a informaţiei şi cea a cititorilor.

Loading