Ziua Internațională a Francofoniei – 20 martie! Vive la Francophonie! Bonne fête!

Începând cu 1970, 20 martie e Ziua Internațională a Francofoniei. Organizația Internațională a Francofoniei este o organizație internațională care, pornind de la afinitatea pentru limba franceză, reunește 88 de state și guverne de pe cinci continente, printre care și Republica Moldova. Dintre acestea: 54 de state și guverne au statut de membru cu drepturi depline, 7 au statutul de membru asociat și 27 – cu statutul de observator. 

Nucleul interguvernamental al Francofoniei a fost creat la 20 martie 1970, odată cu înființarea Agenției de Cooperare Culturală și Tehnică (ACCT). Începând de la această dată, ziua de 20 martie marchează Ziua Internațională a Francofoniei. ACCT, ale cărei titulatură și portofoliu au evoluat pe parcurs, a devenit Agenția Interguvernamentală a Francofoniei (AIF) în 1999. Pentru o mai bună vizibilitate și coerență pe scena internațională, din ianuarie 2006, AIF s-a transformat în Organizația Internațională a Francofoniei (OIF), ca singur organism interguvernamental al Francofoniei. 

Pentru a marca această sărbătoare, UPSC, membră a AUF Moldova, în perioada în perioada 21 – 28 martie va desfășura o serie de evenimente. Vă invităm să participați și vă rugăm să urmăriți site-ul nostru și pagina de facebook a UPSC.

Loading