Taxi Blues Cafe susține refugiații cazați în căminele UPSC!

Situația cu refugiații din Ucraina nu lasă pe nimeni indiferenți nu doar în țară, dar și în Universitate. Într-un termen scurt s-au mobilizat toți membrii comunității academice.

Studenții fac voluntariat atât în căminele Universitare, cât și la Centrul de găzduire temporară a refugiaților ucraineni de la Moldexpo. Cadrele didactice și studenții-psihologi oferă asistență psihologică persoanelor aflate în impas. Centrul Național de Inovații Digitale „Clasa Viitorului” oferă traininguri, cursuri de master-class copiilor le la 10 la 14 ani. Studenții-voluntari de la pedagogie organizează activități de artă plastică, educație muzicală: învață cântece, colorează, modelează etc.

Ne bucurăm enorm de mult ca la acțiunile Universității s-au alăturat și alte organizații care nu sunt indiferente de situația refugiaților, printre acestea se numără și Rețeaua de Restaurante Taxi Bluesc Cafe care, cu bunăvoință și mărinimie, acordă zilnic câte un  prânz cald pentru refugiații ucraineni cazați în căminele UPSC.

Astăzi, în căminele universitare și-au găsi un loc de refugiu încă 29 de persoane (11 copii cu vârste cuprinse între 8 luni și 15 ani), 5 femei și un bărbat. Sunt cei care au fugit din calea războiului. Acum sunt în siguranță!

Alături de Ucraina! Omenia nu are hotare. Nici naționalitate!

Loading