Masteranzii Facultății de Psihologie și Psihopedagogie Specială pledează pentru egalitate în drepturi și dau dovadă de compasiune

10 decembrie este marcată la nivel Mondial în fiecare an Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Conform Declarației ONU pentru Drepturile Omului, toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și în drepturi, ceea ce presupune aplicarea lor egală pentru fiecare în parte.

An de an, Catedra Psihopedagogie Specială din cadrul facultății de Psihologie și Psihopedagogie specială marchează această zi printr-o serie de activități. De această dată, Masteranzii anului 1 ai Facultăți de Psihologie și Psihopedagogie specială, programele de studii: Educație Integrată și terapia persoanelor cu CES și Logopedie, au făcut donații unei fetițe cu autism, a cărei mamă recent a decedat. De asemenea, și masteranzii anului 1, programul de studii: Comunicare alternativă, limbajul semnelor, sistemul Braille, au făcut donații în sumă de 1000 lei unei familii cu copil cu dizabilități severe.

Întotdeauna dar, mai ales, în timpurile în care trăim, bunătatea trebuie să prevaleze. Compasiunea și caritatea sunt o dovadă de omenie. Iar omenia e o datorie a fiecăruia dintre noi, pentru că noi toți merităm să avem o viață mai bună și, indiferent de statutul social, avem aceleași drepturi.

Aducem sincere mulțumiri oranizatorilor acestor frumoase inițiative, tuturor masteranzilor implicați, membrilor Catedrei Psihopedagogie Specială, și dnei Decan a Facultății de Psihologie și Psihopedagogie Specială, Maria Vîrlan.

Loading