Conferința științifică națională: „Măsuri pedagogice pentru creșterea eficienței învățării prin promovarea gândirii științifice în timpul crizei prelungite cauzate de pandemia Covid 19” – relatări și concluzii

În format online, așa cum era prevăzut, azi, 27 noiembrie UPSC a desfășurat Conferința științifică națională: „Măsuri pedagogice pentru creșterea eficienței învățării prin promovarea gândirii științifice în timpul crizei prelungite cauzate de pandemia Covid-9”, organizată cu suportul Open Society Foundations.

Conferința a întrunit in jur de 80 de participanți, reprezentanți ai mediului academic, cercetători, profesori universitari, psihologi practicieni, cadre didactice, manageri ai instituțiilor de învățământ, reprezentanți ai asociațiilor obștești și autorităților publice locale din Republica Moldova și din România.

Concluziile reies din tematica conferinței. S-a ajuns la concluzia  Pandemica Covid-19 a creat multe lacune în învățare. Discuția și prezentarea cercetărilor în domeniu a scos în evidență soluțiile care urmează a fi aplicate pentru a eficientiza procesul învățării. 

Organizarea evenimentului a fost posibilă datorită parteneriatului cu Open Society Foundations și Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Loading