În perioada 23-25 iunie, Universitatea Transilvania din Brașov a organizat un workshop întitulat „International Credit Mobility – Opportunities and Challenges”, care a putut fi considerat drept mobilitate virtuală Erasmus+. Participantă din partea UPS „Ion Creangă” a fost Olesea GANGAN, specialist principal în cadrul Secției Relații Internaționale și Managementul Proiectelor, resposbil program Erasmus+. Scopul principal al workshop-ului a fost facilitarea și intensificarea dialogului dintre Universitatea Transilvania din Brașov și colaboratorii acesteia Erasmus+ din țările partenere pentru sporirea calității mobilităților pentru studenți și personal. Subiectele discutate în cadrul workshop-ului au fost de importanță majoră în contextul prevederilor noului Ghid Erasmus+: Organizarea mobilităților de succes pentru studenți și personal – până, pe parcurs și după mobilitate; Cum percepem educația la distanță: metode de predare-învățare, tehnologii și resurse digitale; Regândirea evaluării studenților; Provocări și soluții posibile pentru îmbunătățirea calității mobilităților Erasmus+; Provocări culturale și digitale asupra adaptabilității studenților Erasmus+ la învățământul la distanță; Sporirea implicării doctoranzilor în ICM (Mobilități Internaționale de Credite); Mobilități Erasmus+ din perspectiva studenților; Campanii de promovare creative – punți între continente pentru studenți internaționali.
Prorectorul pentru Relații Internaționale, Prof. Dr. Simona Lache a vorbit despre importanța internațiomnalizării și a relatat că Centrul Multicultural al UTB dă posibilitatea membrilor și oaspeților universității să desfășoare „internaționalizarea acasa”. Benefică a fost participarea studenților UTB, dar si a celor străini (China, Georgia, Brazilia) cu exemple de bune practici referitoare la campaniile de promovare a brand-urilor autohtone, dar și cu puncte forte ale mobilităților academice în care au participat.
La final, participantii la workshop au împărtășit speranța unei colaborari de durată în cadrul programului ICM și a unei întâlniri fizice fructuoase în cadrul următoarei săptămâni de formare Erasmus+ la UTB.