Conferință Științifică Internațională „Știință și educație: noi abordări și perspective”
Stimați colegi și parteneri, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău are onoarea de a vă inivita la Conferința științifică internațională cu genericul „Știință și inovație: noi abordări și perspective”, care se va desfășura în format mixt, în perioada 27 – 28 martie 2025.
Evenimentul este dedicat cadrelor științifico-didactice, didactice și de cercetare din Republica Moldova și din străinătate și va evidenția stimularea progresului științific și tehnologic. Conferința își propune să fie un catalizator pentru avansarea cunoștințelor și dezvoltarea de noi tehnologii în doemniul științei și cercetării. De asemenea, în cadrul evenimentului, va fi realizată premierea laureaților concursului „Cercetătorul anului 2024” și „Tânărul cercetător al anului 2024” organizat în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.
- Titlul / genericul evenimentului „Știință și inovație: noi abordări și perspective”
- Tipul evenimentului Conferința științifică internațională
- Data și ora desfășurării: 27 – 28 martie 2025, ora 10:00
- Locația și linkul de acces: regim mixt: UPSC, str. I. Creangă, 1, bloc 1, etaj 1, CNIDE „Clasa Viitorului”; Google meet (link pentru fiecare secțiune separat)
- Formular de participare și data limită pentru înregistare: 5 martie 2025, formularul de înregistrare, aici.
- Pentru cine (cui se adresează, cine poate participa): Cadre științifico-didactice, didactice și de cercetare din Republica Moldova și din străinătate
- Organizator: Secția pentru Managementul Cercetării, Dezvoltării și Inovării a UPSC
- Scop: Diseminarea informației inovative și a bunelor practici la nivel național și internațional din domeniul științei și cercetării și explorarea abordărilor inovatoare, precum și încurajarea aplicării rezultatelor cercetării în practică. Discutarea rolului științei și inovației în abordarea provocărilor globale.
- Obiective:
- Prezentarea celor mai recente descoperiri și inovații la nivel național și internațional: Oferirea unei platforme pentru cercetători de a-și expune rezultatele cercetărilor, noile teorii, metodologii și tehnologii.
- Crearea de rețele profesionale și parteneriate: Oferirea oportunităților de networking pentru cercetători, reprezentanți și factori de decizie din domeniul educației.
- Analizarea politicilor și strategiilor de sprijinire a științei și inovației: Oferirea unui forum pentru discutarea modului în care guvernele, instituțiile și organizațiile pot promova un ecosistem favorabil cercetării și inovării.
- Promovarea importanței eticii în cercetare și inovare: Includerea de sesiuni dedicate aspectelor etice legate de noile descoperiri și tehnologii.
- Programul evenimentului, aici.
- Numărul maxim de participanți admis: maximum 200 cu prezență fizică în sală și maximum 500 în format online, pentru fiecare link (Google meet) al fiecărei secțiuni tematice.
- Date de contact: Antoci Diana; (+373) 22 35-85-95; e-mail: antoci.diana@upsc.md
Chicu Silvia, tel. (+373) 22 35-85-95; e-mail: smcdi@upsc.md - Mai multe informații, (în tabelul cu manifestări științifice 2025, Congrese, simpozioane, conferințe, saloane internaționale), aici.