Workshop cu note eminesciene, în cadrul seminarului metodologic de educație tehnologică pentru profesorii de educație tehnologică din Hîncești

Pe 20 ianuarie 2025, Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, în parteneriat cu Direcția Învățământ Hîncești, a organizat un seminar metodico-practic destinat profesorilor de educație tehnologică din raionul Hîncești, desfășurat la Centrul Regional de Ghidare a Carierei și Educației (CRGCEE).

Seminarul a făcut parte din programul de formare continuă a cadrelor didactice la nivel raional, în domeniul implementării curriculumului pentru disciplinele Educația Plastică și Educația Tehnologică, ediția 2019.

Agenda evenimentului a inclus activități dedicate tematicii „Utilizarea probelor practice în evaluarea rezultatelor școlare”, cu scopul de a disemina bunele practici și experiențele profesionale în acest domeniu.

În deschiderea seminarului, Oxana Scutaru, specialist principal și Maria Jucov, profesoară de grad didactic superior la Liceul Teoretic „Ștefan Holban” din Cărpineni, au prezentat participanților modificările recente ale curriculumului la disciplina educația tehnologică, subliniind modele eficiente de strategii didactice aplicabile în cadrul lecțiilor.

Cadrele didactice ale Facultății de Arte Plastice și Design, în calitate de formatori ai seminarului, Reabenchi Eugen, asistent universitar și șef al Catedrei de Artă Decorativă, împreună cu Sajin Natalia, asistent universitar, au împărtășit din experiența lor în utilizarea tehnicii kintsugi în predarea mai multor module curriculare, precum „Design vestimentar”, „Colaje și decorațiuni”, „Design interior”, „Casă și menaj”, etc.

Participanții au fost implicați în activități practice, având oportunitatea de a învăța algoritmul de realizare a produselor și de a aplica creativ tehnica kintsugi. Această activitate a avut un impact considerabil asupra dezvoltării profesionale a cadrelor didactice, iar lucrările expuse la final au reflectat progresul realizat.

Totodată, acest seminar a deschis noi oportunități de colaborare între Direcția Învățământ Hîncești și Facultatea de Arte Plastice și Design a UPS „Ion Creangă” Chișinău, cu participarea la evenimente precum olimpiadele instituționale de educație plastică și educație tehnologică, „Ziua Ușilor Deschise”, și ghidarea tinerelor talente pentru a-și continua studiile la facultatea respectivă.

Facultatea de Arte Plastice și Design a UPS „Ion Creangă” Chișinău mulțumește Direcției Învățământ Hîncești și CRGCEE pentru deschiderea și colaborarea lor! Felicităm cadrele didactice ale facultății pentru implicarea activă în aceste evenimente esențiale pentru domeniul educației artistice!

Loading