„UPSC Welcome Start” –  oportunități pentru studenții anului I 

„UPSC Welcome Start” a fost genericul ședinței de inițiere dedicată studenților anului I de la toate cele 8 Facultăți ale UPSC. Evenimentul s-a desfășurat în sala mare a „Clasei Viitorului”, în data de 5 septembrie 2024, organizat fiind de Centrul de Consiliere și Ghidare în Carieră din cadrul UPSC.

În deschiderea ședinței, dna Alexandra Barbăneagră a salutat prezența, a făcut o trecere în revistă a oportunităților și beneficiilor adresate studenților UPSC, burse, proiecte de voluntariat, mobilități academice, etc. A urmat o prezentare a serviciilor oferite gratuit studenților de către CGC al UPSC, informația fiind prezentată de către dna Yavuz Tatiana, șef al Centrului de Ghidare și Consiliere în Carieră.

Biblioteca Științifică a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” a fost prezentată de către dna Ecaterina Scherlet, directoarea bibliotecii, oferindu-le detalii despre funcționarea bibliotecii, diversitatea colecțiilor și serviciile disponibile, sălile de lectură, fondul de carte, posibilitățile pe care studenții le au la dispoziție prin intermediul bibliotecii.

A fost prezentat Campusul Sportiv, construit din mai multe săli sportive acoperite și un teren în aier liber de minifotbal, informația a fost prezentată de către dl Ciorbă Constantin, dr. hab.

Misiunea fundamentală a Secției Relații Internaționale și Managementul Proiectelor este de a coordona și a sprijini diferitele forme de cooperare internațională în care UPSC este implicată, în principal, gestionarea schimburilor academice și de cercetare cu universitățile externe partenere. Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor a UPSC a fost prezentată de către dna dr. conf univ. Lilia Petriciuc, șefa Secției.

Directoare CNIDE „Clasa Viitorului”, dna Victoria Belous a prezentat oportunitățile de car epot beneficia studenții UPSC în „Clasa Viitorului” – tenhologii moderne și stratedii didactice inovatoare care vor îmbogăți portofoliul de practică pedagogică al studenților.

Dl Ion Bencheci, lector universitar, conducătorul Ansamblui de dansuri „Ciuleandra”, care activează de pesste 25 de ani în cadrul UPSC și a dus faima Universității nu doar în țară, dar și peste hotarele ei, a prezentat posibilitățile pe care le au studenții să se încadreze în experiența artistică coregrafică.

Organizaţia Sindicală Studenţească, pe scurt, Sindicatul Studențesc, care are drept scop protecţia socială, apărarea drepturilor şi intereselor studenţilor, organizarea activităţilor studenţeşti a fost prezentată de către dna conf. univ., dr. Uliana Culea, președinta CSS.

Activitatea Direcției Studenți și Servicii Sociale (care are în vizor serviciile sociale adresate studențiilor, organizarea diferitelor evenimente studențești, cazarea în cămine, activități de voluntariat, carnetul de voluntar și cum îl pot obține studenții începători, drepturile și obligațiile pe le au studenții) a fost prezentată de către dl Dumitru Juraveli, șef al Direcției Studenți și Servicii Sociale.

Un partener de nădejde al UPSC este Orange Digital Center, care activează în incinta UPSC și care oferă gratuit tinerilor programe de antreprenoriat, digitalizare, unde participanții pot să-și descopere potenţialul, să îşi perfecţioneze abilităţile profesionale sau să se recalifice pentru o meserie a viitorului. Orange Digital Center din cadrul UPSC a fost prezentat de către Eșanu Andreea.

Pornind de la dictonul „O minte sănătoasă, într-un corp sănătos”, dna Veronica Rădvan, medicul UPSC a prezentat activitatea centrului medical al Universității, programul de lucru și serviciile gratuite de care pot beneficia studenții.

Catedra militară a UPSC a fost prezentată de către dl Locotenent- colonel Bălănuță Victor. Astfel, studenții au aflat cum pot să se înscrie în rândurile recruților pregătiți.

Studenții, entuziasmați de oportunitățile pe care le oferă Universitatea pe care au ales-o, și-au făcut notițe și și-au confirmat lor însuși că au făcut alegerea corectă.

Loading