În perioada 22 mai – 5 iunie 2023, profesorii universitari Nedim Yuzbașioglu și Metehan Yaykasli, de la Facultatea de Turism a Universității din Akdeniz, Turcia, desfășoară o mobilitate academică de predare la Facultatea de Geografie a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău în cadrul Programului Erasmus+. În cadrul mobilității profesorii universitari Nedim Yuzbașioglu și Metehan Yaykasli au avut întrevederi cu decanul Facultății de Geografie, conf.univ. Ion Mironov, cu șefa Catedrei Geografie Umană, Regională și Turism, conf.univ., dr. Elena Sochircă, membrii catedrelor facultății și cu studenții. În dialogul cu administrația și cadrele didactice ale UPSC s-a accentuat importanța relațiilor de colaborare și a schimbului de experiență și de bune practici la nivel academic și administrativ.
Profesorii universitari au avut aplicații de teren ce țin de evaluarea potențialului turistic în Republica Moldova și a oportunităților de dezvoltare a ecoturismului din țară. Totodată, profesorii universitari au efectuat o vizită la Agenția Națională a Turismului Receptor din Republica Moldova, unde au avut întrevederi cu reprezentanții agenției în vederea stabilirii relațiilor de colaborare.
Oaspeții Nedim Yuzbașioglu și Metehan Yaykasli le-au vorbit studenților UPSC despre importanța serviciilor online în domeniului serviciilor hoteliere, turismului și agrementului, precum și despre diverse forme și tipuri de turism practicate în Antalya, dar și oportunități de a realiza stagii de practică în hoteluri de top de pe litoralul regiunii Antalya. În contextul dialogului deschis și constructiv, studenții au fost încurajați să se implice în activitățile dedicate lor și să participe la concursurile de mobilitate, care, cu certitudine le deschid numeroase oportunități pentru dezvoltarea profesională și cea personală. Ca rezultat al activităților de predare și formare realizate, au fost stabilite relații de colaborare cu profesorii universitari și studenții facultății, au fost lansate invitații de participare la conferințe științifice, proiecte de cercetare, de publicare a rezultatelor cercetării științifice în revistele universității etc.
Pentru a se familiariza cu bunele practici UPSC-iste, împreună cu reprezentanții facultății și a administrației universității, colegii de la Universitatea din Akdeniz au vizitat și Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, unde au fost ghidați de către Doamna Victoria Belous, directorul CNIDE spre conceptul de educație altfel, atât de important pentru instruirea noilor generații.
Domnii Nedim Yuzbașioglu și Metehan Yaykasli au atins toate obiectivele trasate în cadrul mobilității de predare, promovând în același timp prioritățile Programului Erasmus+ printre care interculturalitate, multiculturalitate, participare la viață democratică, valori comune și angajament civic, grija față de mediu și conservarea naturii.