Violeta BULAT și Natalia MORARI, doctorande ale Școlii Doctorale Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, au devenit laureate ale „Galei Studenților Originari din Republica Moldova, ediția a X-a”, nominalizate pentru categoria Doctorat și categoria ERASMUS.
La festivitatea de înmânare a premiului, desfășurată în data de 21 decembrie 2022, la Chișinău, Violeta BULAT a menționat: „Acest premiu este o surpiză pentru mine și mulțumesc juriului Galei Studenților originari din Republica Moldova pentru apreciere, încredere și acordarea acestui premiu. Este un privilegiu să-mi fac studiile de doctorat în domeniul științelor educației în cadrul unei din cele mai vechi universități din Germania, și anume Universitatea din Leipzig. Este o responsabilitate să mă aflu printre cei circa 29.000 studenți ai Universității și să beneficiez de sistemul educațional german, care se distinge semnificativ de alte sisteme de învățământ. Este o fericire să realizez că publicul de aici manifestă interes față de proiectul de cercetare la care lucrez în cadrul studiile de doctorat. Este un lucru frumos să fii cercetător, este un lucru frumos să cercetezi în domeniul educației pentru că de la noi se așteaptă schimbare, calitate și inovație, iar asta este ocupația mea preferată. Dincolo de studiile realizate în diferite țări ale lumii, trebuie să nu uităm faptul că vorbim despre vieți, experiență, muncă, talent și viziunea comună de a deveni o comunitate care învață. Iar cum a zis Nelson Mandela: Educația este arma prin care poți schimba lumea.”
Natalia MORARI a subliniat: „Am beneficiat de mobilitate academică la Universitatea din Leipzig, Germania, facultatea de Pedagogie prin intermediul programului Erasmus+KA 107. Această experiență valoroasă a generat rezultate ce au fost înalt apreciate de juriu la categoria Erasmus în cadrul Galei Studenților originari din Republica Moldova, ediția a X-a. Diploma de excelență și trofeul oferit reprezintă pentru mine o validare a muncii depuse în mobilitate și motivare pentru a merge înainte, spre noi realizări. Este plăcut să știu că ceea ce fac este apreciat și că poate inspira și pe alții. Sunt recunoscătoare tuturor celor care m-au susținut în această experiență inedită: profesioniștii de la universitățile din Republica Moldova și Germania, în special dnei Lilia Constantinov, dr. Alina Tofan, dr. Anne Deiglmayr, datorită cărora experiența de cercetare s-a desfășurat într-un context sigur și eficient. Din perspectiva diplomației culturale a RM, programele Erasmus oferă atât oportunități, cât și prilej de a promova imaginea țării, de aceea este important să fim oameni integri și adevărați profesioniști în orice context.”
Evenimentul a fost înregistrat și poate fi urmărit aici.