Lecția publică „Abordarea multidisciplinară în combaterea fenomenului de violență în familie”

În cadrul Campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, Facultatea Științe ale Educație a UPSC, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne și Centrul de asistență și protecție a victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane, a organizat lecția publică cu genericul „Abordarea multidisciplinară în combaterea fenomenului de violență în familie”. Evenimentul, desfășurat cu scopul de informare a studenților despre violența în familie în vederea formării de competențe pentru combaterea acestui fenomen des întâlnit în țara noastră și nu doar, a fost realizat în data de 28 noiembrie 2022, la inițiativa Facultății de Științe ale Educației.

În deschiderea lecției publice, un cuvânt de salut din partea Rectoratului UPSC a adresat organizatorilor și participanților, dna conv. univ. dr. , Ludmila ARMAȘU-CANȚÎR, prorector UPSC și dna Ludmila MITITELU, reprezentant al Ministerului Muncii și Protecției Sociale al r. Moldova.

Dna Liliana CREANGĂ, doctor în drept, conf. univ., Academia ,,Ștefan cel Mare” a MAI a adus în discuția tematică informații importante de știut, precum cauzele violenței în familie și Cadrul normativ în domeniul prevenirii și combaterii violenței față de femei și a violenței în familie.

Artur DELION, ofițer principal, Inspectoratul General de Poliție a evidențiat, în alocuțiunea sa,  rolul poliției în prevenirea și combaterea violenței în familie. Valentina SEUȚA, reprezentant CAP s-a referit la acordarea asistenței și protecției victimelor violenței în familie în cadrul centrelor pentru protecția și reabilitarea victimelor violenței domestice. Evenimentul a fost moderat de dna dr., conf. univ. Efrosinia HAHEU-MUNTEANU.

Loading