Anul academic 2022 – 2023 a debutat la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău cu semnul responsabilității și cu mai multe noutăți. Lansarea noii identități vizuale a UPSC demonstrează consolidarea efortului comunității academice a universității în vederea modernizării studiilor.
Ceremonia de inaugurare a noului an academic în cadrul UPSC a fost deschisă de Doamna conf. univ., dr. Alexandra BARBĂNEAGRĂ, Rectorul UPSC, care a felicitat studenții anului I și a prezentat noua identitate vizuală a universității.
Prezentă la activitate, președinta Maia SANDU a felicitat întreaga comunitate academică și a subliniat că „în Republica Moldova este nevoie să crească gradul de încredere al societății în educație și că pentru realizarea acestei cerințe este nevoie de restabilirea autorității morale și intelectuale a profesorului”.
Absolvent cu mențiune al UPSC, poetul academician Ion HADÂRCĂ a încurajat studenții anului I și le-a dorit ca uşile care li s-au deschis astăzi, să le călăuzească paşii spre nobila profesie aleasă, iar greutăţile pe care le vor întâmpina, să nu-i întoarcă de pe acest drum, ci să îi îmbărbăteze cu voinţă, tărie, curaj şi mai presus de orice – ambiţie.
Acompaniați de cvartetul „Paradis” ce a răsfățat auzul celor prezenți cu melodii solemne, studenții Facultății de Arte Plastice și Design din cadrul UPSC și-au prezentat lucrările de modă. Cele 2 colecții de design vestimentar au avut menirea să inspire studenții anului I, să le accentueze mândria pentru alegerea pe care au făcut-o și determinarea pentru studii de calitate.
Spre finalul evenimentului, absolvenții anului precedent de studii au îndemnat studenții începători să-și învingă temerile și să fie convinși că, pe toată perioada studiilor, vor deveni mai bogați spiritual și profesional și le-au înmânat cu onoare roba și toca pe care, de cum le îmbraci, așa cum s-au exprimat absolvenții, devii judecătorul propriei conştiinţe. Sala arhiplină a demonstrat încă o dată interesul și dorința studenților de acumulare a noilor cunoștințe, care denotă faptul că sistemul educațional în Republica Moldova perseverează și are viitor.