
În perioada 17 martie – 17 aprilie 2025, doamna Geanina HAVÂRNEANU, lector universitar, doctor, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Departamentul Științe ale Educației, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România, într-o vizită de lucru, a desfășurat mai multe activități de predare, în calitate de profesor invitat la Facultatea de Științe ale Educației din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.
Scopul vizitei a fost realizarea activităților didactice la unitățile de curs: Praxiologia matematicii, Metodologia formării reprezentărilor elementare matematice; Didactica matematicii II, Dezvoltări în didactica matematicii II, Teorii și metodologii avansate în învățământul primar: matematică II, la următoarele programe de studii:
- la ciclul I, licență: Pedagogie în învățământul primar; Pedagogie în învățământul primar și Limba engleză; Pedagogie în învățământul primar și Pedagogie Preșcolară; Pedagogie în învățământul primar și Psihopedagogie; Pedagogie preșcolară; Pedagogie preșcolară și Psihopedagogie.
- la ciclul II, master: Management și consiliere în învățământul primar; Didactica învățământului primar; Management și consiliere în educație preșcolară; Metodologia educației preșcolare.
Expunerea studenților la diverse stiluri de predare și perspective academice îmbogățește experiența lor de învățare și le oferă o înțelegere mai cuprinzătoare a domeniului studiat.
Această colaborare academică reprezintă o oportunitate valoroasă pentru studenții UPSC de a beneficia de expertiza și perspectiva unică a unui specialist de calibru internațional. La UPSC, prin activitatea sa, dna lector universitar, doctor Geanina HAVÂRNEANU a îmbogățit mediul academic și a stimulat schimbul de idei între studenți și cadre didactice. Experiența și cunoștințele sale au adus un plus valoare semnificativ procesului educațional la Facultatea de Științe ale Educației din cadrul UPSC. Această experiență aduce beneficii multiple, contribuind la dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, la îmbunătățirea calității învățământului și cercetării și la consolidarea legăturilor între instituțiile de învățământ superior.








