Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău abilitează curricular profesorii din întreg spațiul românesc 

Expertiza curriculară pe care o oferă profesorii universității noastre este tot mai solicitată pe piața educațională a muncii. Abilitarea acestora în domeniile de referință ale activităților științifice și metodologice aduce o importantă contribuție pe teme de stringentă actualitate în educație și sporește gradul de asigurare a calității politicilor educaționale la clasă prin recunoașterea externă a autorității epistemice și didactice din câmpul pedagogiei universitare crengiene. 

Bunăoară, recent, 837 de profesori din Republica Moldova și din România au participat în cadrul evenimentului științific și metodologic de tip masterclass cu genericul sugestiv „Atestare, fără stres!”, organizat pe data de 13 aprilie 2024, în contextul Decadei limbii și literaturii române la Facultatea de Filologie și Istorie.

În calitate de formator național, s-a produs domnul Adrian Ghicov, doctor habilitat în științe pedagogice, conferențiar universitar, șeful Catedrei de limba și literatura română. Formabililor li s-a acordat consultanță teoretică și suport practic necesar în vederea dezvoltării competențelor profesionale de conceptualizare, elaborare, prezentare și diseminare a produsului curricular de referință pentru atestarea din sesiunea 2024.

Cadrele didactice participante la activitatea de formare s-au documentat și au exersat strategii specifice de integrare a competențelor curriculare în discursul de atestare. Aceștia au asimilat, punctual și eficient, pași concreți de performanță pentru conținutul și ținuta discursivă excelentă în cadrul interviului de competență profesională și a studiului de caz psihopedagogic.

Încrederea, curajul și demnitatea au fost valorile care au guvernat atmosfera constructivă a formărilor și intențiile gnoseologică și metodologică ale formatorului și formabililor. Intelectul, inteligența și imaginația pedagogică au constituit prioritatea formării și afirmării competențelor valorice.

Evenimentul s-a produs în cadrul anuarului Zilele Ușilor Deschise la Catedră și la Facultate.

Urmăriți acțiunile ulterioare ale acestei catedre în cadrul Decadei de limba și literatura română!

Loading