UPSC a lansat 7 volume „O predare mai bună pentru un viitor mai bun”

În data de 26 septembrie 2023,Clasa Viitorului  a găzduit peste 150 de persoane, studenți, profesori universitari, cadre didactice, mentori, experți în educație etc., participanți, prezenți fizic și online, la evenimentul de lansare a colecției „O predare mai bună pentru un viitor mai bun”, resurse educaționale de valoare, menite să transforme modul în care educație este predată și percepută în era modernă.

Acest traseu al promovării calității în educație a fost susținut și de doamna Rector, Alexandra Barbăneagră, dr., conf. univ.; partenerii elvețieni: Corinna Borer, Dr. Project Manager IPE-PHZH; Wiltrud Weidinger, Prof. Dr. Șefa Centrului de Predare și Învățare Transculturală, Universitatea Pedagogică din Zurich, Rolf Gollob, dr., conf.univ., Universitatea Pedagogică din Zurich; Marin  Dolință, coordonator național al proiectului „O predare mai bună pentru un viitor mai bun”, partenerii proiectului din Armenia, Georgia și întreaga comunitate educațională UPS „Ion Creangă”.

Manualele elaborate de Departamentul de Proiecte Internaționale în Educație din cadrul Universității Pedagogice din Zurich  au fost adaptate la contextul local din Republica Moldova și au ca scop promovarea calității, eficienței, autenticității procesului instructiv-educativ, dar și facilitarea procesului de pregătire a viitorilor pedagogi.

Echipa de proiect O predare mai bună pentru un viitor mai bun (faza a II-a), experți naționali, colaboratori ai UPS „Ion Creangă” din Chișinău:

Angela Teleman, dr., conf.univ., șefa Departamentului Educație Timpurie și Învățământ Primar al Centrului de Formare Continuă și Leadership;
Tatiana Dubineanschi, dr., conf.univ., Facultatea de Științe ale Educației;
Tatiana Verdeș, dr., conf.univ., șefa Departamentului Educația Adulților și Dezvoltare Personală al Centrului de Formare Continuă și Leadership,

a prezentat dedicat și pasionat volumele „O predare mai bună pentru un viitor mai bun”, prin prisma CALITĂȚII, valorificând instrumentarul propus în:
1. Predare pur și simplu bună
2. Învățare pur și simplu bună
3. Predare și învățare în învățământul superior
4. Experți pentru învățarea în practică  
5. Cum facem învățarea vizibilă
6. Strategii de învățare
7. Școala de calitate – educație de calitate.

În același context, au fost prezentate rezultatelor studiului de identificare a nevoilor de formare a grupurilor țintă din cadrul proiectului și potențialele unități de conținut pentru atelierele de formare/dezvoltare profesională.

Pe tot parcursul evenimentului a persistat entuziasmul descoperirii și inovării în educație. Așteptăm cu nerăbdare și alte activități din cadrul proiectului.

Loading