Raport privind implementarea subproiectului UPSC, în cadrul proiectului „Învățământul superior din Moldova”

La data de 14 septembrie 2023, echipa de implementare a subproiectului instituțional în următoarea componență: Lucia SAVA, manager de subproiect, Rodica OJOG, manager financiar și Mihaela GUȚU, manager de achiziții, a participat la ședința de lucru cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova și echipa Băncii Mondiale. Scopul ședinței a constat în evaluarea activităților realizate la jumătate de perioadă de implementare a subproiectelor de instituțiile de învățământ superior beneficiare de finanțare în cadrul Proiectului Învățământul Superior din Moldova.

Fiecare instituție a realizat prezentarea succintă a activităților implementare, care s-a succedat cu o rundă de întrebări și răspunsuri. Astfel, Lucia SAVA a prezentat obiectivele și indicatorii de rezultat stabiliți de Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău în cadrul subproiectului instituțional: „Asigurarea calității și relevanței formării profesionale a viitorilor pedagogi prin programe de studii inovative și conexe la piața muncii” (ACRVP), precum și  activitățile realizate de universitate în perioada octombrie 2022-august 2023. De asemenea, au fost supuse analizei și discuțiilor achizițiile desfășurate, procedurile aplicate, cât și provocările cu care s-au confruntat echipele de implementare a subproiectelor în această perioadă.  

Proiectul „Învățământul Superior din Moldova” este finanțat de Banca Mondială și implementat de Ministerul Educației și Cercetării în perioada 2020-2025. În total, pentru cele 13 instituții de învățământ (7 universități și 6 colegii) au fost acordate 35,7 mln. euro sub formă de grant și împrumut, care urmează a fi utilizați pentru modernizarea și dotarea spațiilor educaționale, programelor de studii, formarea cadrelor didactice etc.

Evenimentul a fost găzduit de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Universitățile beneficiare ale Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” sunt: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul.

Loading