Conducerea Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, în vizită la Universitatea din Oradea, România

Rectorul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, conf. univ. dr. Alexandra BARBĂNEAGRĂ, însoțită de conf. univ. dr. Ludmila ARMAȘU-CANȚÎR, prorector pentru relații internaționale și cooperare, UPSC, și Victoria BELOUS, directoarea Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” din cadrul UPSC, s-a aflat joi, 16 martie 2023, în vizită la Universitatea din Oradea.

Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin BUNGĂU, și prorectorul prof. univ. dr. habil. Sorin BORZA, cu deschidere și apreciere, au prezentat oaspeților de la UPSC aspecte remarcante ale activității Universității din Oradea. Vizita a avut drept scop dezvoltarea relațiilor și schimbului de bune practici, a inițiativelor inovatoare în domeniul educațional între aceste două instituții academice.

În cadrul vizitei, au fost abordate teme de digitalizare, noutăți în științele educației, tehnici și tehnologii moderne de predare. „Vrem să continuăm buna colaborare pe care o avem cu Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, să accesăm împreună proiecte cu finanțări europene și să îmbunătățim schimbul de studenți și profesori, în ambele direcții”, a mai declarat prof. univ. dr. ing. habil. Constantin BUNGĂU.

Reprezentanții UPSC aflați în vizită, au avut ocazia să cunoască campusul și biblioteca Universității gazde, iar rectorul UPSC, conf. univ. dr. Alexandra BARBĂNEAGRĂ, a semnat în cartea de onoare a Bibliotecii Universității din Oradea.

Prorectorul UPSC, conf. univ. dr. Ludmila ARMAȘU-CANȚÎR, l-a invitat pe omologul ei orădean la Chișinău. Prof. univ. dr. hab. Sorin BORZA a promis că, în cel mai scurt timp posibil, va conferenția din nou la UPSC.

În acest context, conf. univ. dr. Alexandra BARBĂNEAGRĂ, rectorul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și prof. univ. dr. ing. habil. Constantin BUNGĂU, rectorul Universității din Oradea, au semnat un Acord de colaborare între aceste două instituții academice, bazat pe colaborarea în domeniul științelor educației.

Cu prilejul vizitei reprezentanților UPSC, conducerea Universității din Oradea a decis să facă o donație de carte. 1.000 de volume se îndreaptă acum spre Biblioteca Științifică a UPSC, fapt pentru care, comunitatea academică a UPSC, cu gratitudine și respect, exprimă recunoștință donatorilor și certitudinea unei fructuoase colaborări.

Loading