Rectorul Universității de Științe Aplicate din Bochum, Germania, în vizită de lucru la UPSC  

Joi, 13.10.2022, în cadrul evenimentelor internaționale Erasmus+ desfășurate la UPSC, Rectorul Universității Pedagogice de Stat„Ion Creangă” din Chișinău, conf.dr. Alexandra Barbăneagră, a avut o întrevedere cu Prof. Dr. Andreas Wytzisk-Arens, Rector al Universității de Științe Aplicate din Bochum, Germania – unul dintre partenerii UPSC în Proiectul GEOBIZ.

Au fost abordate o serie de subiecte, printre care extinderea relațiilor de colaborare interinstituționale, elaborarea unor noi proiecte academice comune, schimb de experiență etc. Reamintim că în perioada 13-14 octombrie echipa proiectului ERASMUS+, GEOBIZ/Business driven problem-based learning for academic excellence in geoinformatics a organizat la Chișinău Workshopul „Asigurarea calității în învățământul superior”, precum și cea de-a 11 ședință de progres a proiectului. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Geografie a UPS „Ion Creangă” din Chișinău în parteneriat cu Facultatea de Construcții, Geodezie și Cadastru, UTM, doi din cei 18 parteneri din cadrul proiectului, la care au participat reprezentanți din Croația, Belgia, Germania, Albania, Bosnia și Herțegovina, Serbia, care au discutat despre rezultatele implementării PBL în cadrul unităților de curs și impactul asupra sporirii calității, despre colaborarea mediului academic cu mediul de afaceri, impactul asupra îmbunătățirii curriculare și a calității predării. Un subiect important abordat pe durata celor 2 zile a fost și inițierea unei noi propuneri de proiect în cadrul apelului de propuneri Erasmus+ ce urmează a fi anunțat.

Menționăm că întrevederea rectorilor Alexandra Barbăneagră și Andreas Wytzisk-Arens se încadrează în seria de acțiuni legate de semnarea Memorandumului de Înțelegere de către UPSC cu alte 17 instituții partenere din cadrul proiectului GEOBIZ, care consolidează relațiile de colaborare cu acestea și reprezintă o bază pentru semnarea ulterioară a unor Acorduri bilaterale inerente internaționalizării academice.

Loading