Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu în vizită la UPSC, de vorbă cu studenții, viitori pedagogi

Astăzi, 31 martie 2022, Președinta Republicii Moldova, Doamna Maia SANDU a vizitat Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, care a oferit posibilitatea studenților crengieni să conștientizeze încă o dată că viitorul educației îl construim împreună în prezent.

Doamna Alexandra BARBĂNEAGRĂ a întâmpinat călduros oaspeții de la Președinție și, în cuvântul de salut, a subliniat necesitatea racordării aspectelor fundamentale din domeniul Științe ale Educației vizavi de noile tendințe de modernizare pentru a spori interesul către studii și a însoțit oaspeții într-un tur al Universității. De asemenea, Președinta statului a vizitat CNIDE „Clasa Viitorului” și a apreciat înalt activitățile desfășurate învederea modernizării domeniului Educației din Republica Moldova.

Evenimentul a fost încununat de un discurs inspirațional al Doamnei Președintă, care a evidențiat importanța desăvârșită a școlii în viața noastră și rolul determinant al pedagogului în sec. XXI, care este unul dintre factorii ce dirijează interesul tinerilor pentru disciplina predată. De asemenea, s-a discutat despre calitățile esențiale ale unui profesor eficient, una dintre ele fiind și abilitatea de a pregăti elevii pentru viitor. În acest context, Doamna Președintă și doamna Valentina CHICU, Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul Educației și Cercetării, au purtat o discuție sinceră și directă cu tinerii prezenți, care au adresat întrebări referitor la problemele cu care se confruntă în mediul universitar și despre cum le-ar putea rezolva.

Studenți ai mai multor Universități cu profil pedagogic din țară, de la Bălți, Cahul, Comrat, Taraclia și din Chișinău s-au bucurat de posibilitatea de a discuta direct, dar și online, cu Doamna Maia SANDU, car le-a inspirat optimism, încredere și a răspuns tuturor întrebărilor. A fost un dialog amical, degajat. Reprezentanta statului a îndemnat studenții să se implice activ în dezvoltarea educației și să devină promotori ai principiului de meritocrație în domeniu și a asigurat că statul va căuta mecanisme pentru a încuraja tinerii să aleagă pedagogia – prin condiții bune de studii, de muncă și de trai, prin burse și salarii pe potriva efortului lor.

Loading