Poezia este una dintre cele mai prețuite forme de exprimare a identității culturale și lingvistice ale umanității, precum și o formă de manifestare a creativității acesteia. Se spune că poezia este sufletul nostru, prin urmare este viața noastră. O societate valoroasă aduce mereu în lumină poeţi din cei mai buni, care ajung apoi să cucerească o lume întreagă prin cuvânt.
21 martie este declarată Ziua Mondială a Poeziei și, cu acest prilej, Facultatea Filologie și Istorie, UPSC, în parteneriat cu Biblioteca Științifică a Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, a desfășurat activitatea literar-artistică „Pe aripi de poezie”.
În cadrul activității au fost celebrate operele marilor poeți ai lumii din toate timpurile. Studenții au recitat poezii în limbile română, rusă și ucraineană. De asemenea, au fost recitate poezii ale poeților Grigore Vieru și Ion Hadârcă, absolvenți ai UPSC. Poezia a fost mereu un mijloc de delectare spirituală şi intelectuală, fapt pentru care este considerată încă din antichitate superioară celorlalte genuri literare.
Toți cei prezenți au rămas plăcut încântați de activitatea desfășurată și modul emotiv și expresiv de recitare a creației geniilor poeziei. Exprimăm mulțumiri profesorilor și studenților pentru participare și implicare în activitate!
________________
Ziua Mondială a Poeziei este marcată anual la 21 martie, ca urmare a aplicării unei decizii a UNESCO, emisă în timpul celei de-a 30-a sesiuni susținute la Paris, în noiembrie 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale.