Transformarea digitală a educației continuă! CNIDE „Clasa Viitorului” din cadrul UPSC și-a extins spațiul

Și astăzi, 6 octombrie, 2021, Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” din cadrul UPS „Ion Creangă” din Chișinău, pentru deschiderea oficială a extinderii Centrului, a primit cu mare drag oaspeți deosebiți.

Invitații au fost familiarizați cu conceptul despre o altfel de pedagogie și despre transformarea digitală a educației așa cum o văd fondatorii și realizatprii proiectului la Centrul „Clasa Viitorului”.

Noul hub tehnologic iaugurat zilele acestea are amenajate 6 zone (inovăm, dezvoltăm, creăm, prezentăm, explorăm și comunicăm) în care cadrele didactice, studenții și toți cei interesați de tehnologii pot să studieze, să cerceteze și să-și dezvolte abilitățile utilizând tehnologiile informaționale.

De asemenea, oaspeților li-a fost prezentat Laboratorul demonstrativ Google for Education, care este dotat cu Google Chromebooks (laptopuri destinate exclusiv procesului educațional K12), stație de încărcare mobilă, ecran digital interactiv mobil, precum și acces gratuit pentru școlile din Moldova la 39 de instrumente digitale Google Workspace for Education, inclusiv Gmail, Classroom, Meet, Drive, Docs, Slides, Forms, Jamboard, etc. Fiabil și modern, cel mai folosit din lume dispozitiv pentru educație, Chromebook-ul poate fi utilizat de profesori pentru predarea oricărei discipline. Folosit împreună cu aplicațiile Google pentru educație, Chromebook transformă procesul de predare-învățare într-o experiență interesantă și interactivă.

“Chromebook pentru organizarea procesului de studii în instituțiile de învățământ” este un nou program de formare dezvoltat și prezentat la Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „ClasaViitorului”.

Programul este destinat profesorilor din învățământul general și are patru module care cuprind:

● sistemul de operare Chrome

● configurarea și securizarea conturilor în Chrome

● organizarea comunicării și colaborării în predare/învățare evaluare

● aplicațiile educaționale oferite

Programul de formare a fost dezvoltat cu suportul Fundația LED Moldova, în cadrul proiectului “Suport pentru fortificarea capacităților Centrul Național de Inovații Digitale în Educație “Clasa Viitorului” implementat de Fundația pentru Dezvoltare.

Pentru dotarea spațiului cu mobilier flexibil, echipamente, decor și tehnica necesară, dar și costurile de renovare au fost cheltuiți 450.000 de dolari, dintre care trei milioane de lei moldovenești au fost oferiți de către Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă”.

În prezent, inițiativa „Clasa Viitorului” este replicată în 42 de școli din 22 de localități din întreaga țară, iar peste 1.300 de profesori și 9.000 de elevi sunt deja beneficiarii acestui proiect.

Loading