Conferința națională cu participare internațională: „Multilingvism, interculturalitate și paradigme didactice în predarea limbilor străine”

În data de 30 noiembrie 2021, Facultatea Limbi și Literaturi Straine, Catedra Filologie Romanică, Universitatea Pedagogica de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, în parteneriat cu Agenția Universitară Francofonă a organizat Conferința națională cu participare internațională „Multilingvism, interculturalitate și paradigme didactice în predarea limbilor străine”. 

În cadrul Conferinței au fost puse în dicuție mai multe subiecte importante precum: Componentele structurale ale competenței fonologice; Cultivarea gândirii crative în cadrul lecției de limbă franceză; Desfășurarea procesului de predare – învățare – evaluare la distanță.

Lucrările celor 3 ateliere au elucidat probleme de literatură, civilizație, lingvistică, interculturalitate, probleme de didactică a limbilor romanice și germanice. Mulțumiri moderatorilor atelierelor pentru înalta prestație științifică Carolina Dodu-Savca, Natalia Avornicesă Uliana Culea, Oxana Golubovschi, Melniciuc Radu, tuturor colegilor, invitaților din țară și peste hotare pentru implicare și participare activă.

Aducem sincere mulțumiri Rectoratului UPS „Ion Creangă”, dnei Prorector pentru activitatea științifică și relații internaționale, dr.conf. Ludmila Armașu-Canțîr, dnei Elena Prus, dr. hab. profesor, Președintele Consiliului Strategic al UPS „Ion Creangă”, cât și partenerilor noștri: Agenția Universitară Francofonă reprezentată de dna Claudia Visan și Alianța Franceză din Moldova reprezentată de catre d. Alexandre Chavanne, pentru mesajele de salut în deschiderea evenimentului științific de astăzi. 

Loading