De Ziua Universală a Drepturilor Copilului, UPSC desfășoară activități tematice

Anual, la 20 noiembrie, comunitatea internațională marchează Ziua Universală a Drepturilor Copilului. Scopul acestei Zile este de a ne reaminti că atunci când Republica Moldova a ratificat Convenția cu privire la Drepturile Copilului, și-a asumat mai multe angajamente față de copii. Unul dintre acestea este educația privind drepturile copilului atât pentru copii, cât și pentru profesioniștii care lucrează cu sau pentru copii.

În data de 16 noiembrie 2022, ora 15:00, Facultatea Științe ale Educației din cadrul UPSC, în parteneriat cu Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC), Fundația ERIKS Development Partner invită profesori și profesoare, studenți și studente, masteranzi și masterande la Seminarul științifico-practic „Educația privind drepturile copilului în Republica Moldova”.

În cadrul evenimentului se desfășoară patru ateliere de formare:

  • Atelierul „Aplicația interactivă «Provocările lui Dragoș»”

Atelierul va avea loc în format fizic, în incinta UPSC și va fi facilitat de Diana POSTU-BLĂJINU, psihologă. Pentru a participa la atelier, vă rugăm să vă înscrieți până în data de 7 noiembrie 2022, accesând formularul pentru înregistrare https://forms.gle/KwqJkFtjaXm5jns19 , iar organizatorii vor reveni cu un mesaj privind desfășurarea acestuia.

  • Atelierul „Prevenirea violenței asupra copilului prin «Fir de nisip»”

Atelierul va avea loc în format fizic, în incinta UPSC și va fi facilitat de Iulia DROZDOV, psihologă. Pentru a participa la atelier, vă rugăm să vă înscrieți până în data de 7 noiembrie 2022, accesând formularul pentru înregistrare https://forms.gle/tE8sNfzWYZkFwEjF9 , iar organizatorii vor reveni cu un mesaj privind desfășurarea acestuia.

  • Atelierul „Politica de Protecție a Copilului în instituția de învățământ”

Atelierul va avea loc în format fizic, în incinta UPSC și va fi facilitat de Viorica ADĂSCĂLIȚĂ, conferențiară universitară. Pentru a participa la atelier, vă rugăm să vă înscrieți până în data de 7 noiembrie 2022, accesând formularul pentru înregistrare https://forms.gle/GgyBzGnvHBFEfBgQ6, iar organizatorii vor reveni cu un mesaj privind desfășurarea acestuia.

  • Atelierul „Educația prin, pentru și despre drepturile copilului”

Atelierul va avea loc online, pe platforma de comunicare ZOOM și va fi facilitat de Iosif MOLDOVANU, consultant în drepturile copilului, coach. Pentru a participa la atelier, vă rugăm, să vă înscrieți până în data de 7 noiembrie 2022, accesând formularul pentru înregistrare https://forms.gle/np6hUeZhStzoMnH5A, iar organizatorii vor reveni cu un mesaj privind agenda și linkul pentru conectare.

  • Pentru mai multe detalii privind organizarea evenimentului, vă rugăm, să ne contactați:

e-mail: ehaheu.munteanu@gmail.com sau la numărul de telefon: +37379532774

e-mail: oleseacotiujanu@gmail.com sau la numărul de telefon: +37378009450.

Loading