O nouă manifestare științifică dedicată istoriei și patrimoniului cultural

În zilele de 24-25 septembrie 2021, Facultatea de Filologie și Istorie, Catedra de Istorie și Geografie, au organizat Conferința științifică „Cercetarea istoriei și patrimoniului cultural local în contextul dezvoltării durabile a societății”. La eveniment au participat cadre didactice, cercetători, muzeografi, doctoranzi, masteranzi din Republica Moldova, România, Ucraina, Belarus.

În ședința plenară și cele 4 secțiuni au fost prezentate rezultatele investigațiilor științifice dedicate perspectivelor contemporane de cercetare a istoriei, rolului memoriei culturale în păstrarea patrimoniului, proceselor etnice din sec. XIX-XXI, modelelor de bune practici de dezvoltare durabilă și valoarea economică a patrimoniului cultural, muzeului școlar ca centru pentru conservarea și studiul patrimoniului istoric și cultural, strategiilor de ameliorare a situaţiei şcolare în perioada pandemică etc.

În cadrul evenimentului a fost lansat public volumul “Educația în spiritul valorilor naționale și universale din perspectiva dialogului pedagogic”, Coord. Larisa NOROC, Valentina URSU. Chișinău; Garomont Studio, 2020, 530 p.

Loading