Delegația USAID în vizită la UPSC

La 17 noiembrie 2021, Adjunctul administratorului USAID pentru Europa și Eurasia, Margot Ellis a vizitat Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” din incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Rectorul Universității Dna Alexandra Barbăneagră a avut deosebita plăcere să prezinte noul Hub tehnologic de instruire a profesorilor, inaugurat la începutul lunii trecute, un mediu de inspirație pentru învățare și predare, bazat pe tehnologii moderne, dotat cu echipamente digitale și mobilier flexibil.

Delegația USAID a examinat cu atenție și spațiile de instruire deschise și flexibile din CNIDE, locul unde studenții, elevii și profesorii pot experimenta scenarii de predare-învățare-evaluare inovative, folosind tehnologii digitale cu impact transformativ.

Vizita a fost una deosebit de interactivă, împreună cu studenții și elevii din școlile partenere. Margot Ellis a descoperit echipamentele din „Clasa Viitorului”, dar și proiectele creative și inovatoare dezvoltate de aceștia: programare, robotică, Internetul lucrurilor (Internet of Things), cât şi echipamente care să transpună aceste tehnologii: senzori, media digitală și echipamente de fabricație.

Centrul „Clasa Viitorului” este nucleul strategic pentru tot sistemul educațional și o platformă de instruire și consiliere didactică pentru profesori.

Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) este unul din fondatorii Centrului „Clasa Viitorului” și partener strategic în transformarea digitală a educației din Republica Moldova.

Loading