Evenimente internaționale importante, în cadrul proiectului „Culinary trail of the ethnic and local cuisine in the danube region”

Secția Relații internaționale și managementul proiectelor vă informează că, în perioada 08-11.10.2024, echipa UPSC, în componența: Lucia Căpățînă, coordonator Proiect, Vitalie Dilan, Afanasie Prepelița, Iradion Jechiu, în calitate de membri ai Proiectului Culinary Trail, au întreprins o vizită la Craiova, România.

În perioada vizitei, au fost organizate mai multe evenimente în cadrul Proiectului „Culinary Trail of the Ethnic and Local Cuisine in the Danube Region”: s-a desfășurat cea de-a doua ședință a Comitetului Director al Proiectului Culinary Trail, a fost organizată ședința de progres în scopul prezentării rezultatelor obținute până în luna septembrie a anului current, a fost organizat primul Atelier de lucru privind elaborarea Strategiei transnaționale pentru protecția și dezvoltarea patrimoniului culinar etnic și local în Regiunea Dunării. Echipa UPSC s-a implicat activ în toate activitățile preconizate, prezentând informații cu privire la specificul grupurilor entice din R. Moldova din perspectiva patrimoniului culinar, dar și acțiunile prioritare strategice la nivel de stat în domeniu.

Progresele realizate pe partea de colectare de date (Activitatea 1.2.1), care ulterior vor fi integrate în catalogul digital, au fost prezentate de Lucia Căpățînă, coordonatorul de proiect din partea UPSC. Vitalie Dilan, membru al echipei de proiect, a prezentat viziunea privind modul de colectare a feedback-ului prin prisma experienței utilizatorului (Activitatea 1.2.2).

Atelierul de lucru privind elaborarea Strategiei transnaționale pentru protecția și dezvoltarea patrimoniului culinar etnic și local în Regiunea Dunării s-a desfășurat în echipe de lucru, cu sarcini diferite, fiecare membru din cadrul echipei UPSC contribuind la prezentarea de informații relevante țării noastre, în scopul urmează a integrării ulterioare într-o strategie comună.

Reamintim că Facultatea de Geografie a UPSC este unul din cei 18 parteneri în cadrul Proiectului Culinary Trail; proiectul a fost lansat din ianuarie 2024 cu o durată de 30 luni și este finanțat de Programul Interreg Regiunea Dunării.

Loading