UPSC, la Asambleea Generală a SPACE4GEO

Secția Relații internaționale și managementul proiectelor vă aduce la cunoștință că, în data de 21 octombrie 2024, a fost organizată Asambleea Generală a SPACE4GEO. În cadrul Asambleei, reprezentanții UPSC în calitate de membru nou în cadrul partneriatului au prezentat membrilor SPACE4GEO informații despre infrastructura disponibilă la nivel de instituție, competențele și experiența personalului calificat în domeniul geoinformaticii, dar și inițiativele/ domeniile de interes pentru a extinde aria de cercetare de la nivel național la cel regional/european. De asemenea, în cadrul ședinței au fost discutate și propuneri de proiecte de participare în consorțiu pentru următoarele apeluri disponibile Horizon Europe, Erasmus+ etc. (https://www.space4geo.eu/members/).

În apelul recent încheiat al Programului ERRA Talents (Horizon Europe), UPSC, în parteneriat cu alți membri SPACE4GEO, a depus o propunere de proiect, iar alte inițiative de cercetare și dezvoltare a capacității instituționale urmează a fi propuse.

Reamintim că Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a semnat Acordul de parteneriat cu SPACE4GEO (https://www.space4geo.eu/) în martie 2024. SPACE4GEO este un parteneriat pentru competențe la scară largă pentru segmentul economiei spațiale dedicat datelor, serviciilor și aplicațiilor promovate în cadrul inițiativei CE Pact pentru competențe/ Pact for Skills. Parteneriatul SPACE4GEO promovează activități care vizează îmbunătățirea competențelor și recalificarea forței de muncă, atragerea de noi talente pentru o carieră în domeniul geoinformaticii, precum și în domeniul spațial. SPACE4GEO reunește 50 de membri din 14 țări (reprezentanți ai administrației publice, instituții de învățământ superior, centre formare profesională (VET), companii din sectroul privat, centre de cercetare etc.).

Loading