Oportunitate pentru studenți și absolvenți

SE CAUTĂ DORITORI DE A PARTICIPA ÎN PROIECTUL MOLDO-GERMAN “PRESENT – PAST: MEMORY AND POLITICS OF ‘FORGOTTEN’ NAZI VICTIMS IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA AND GERMANY”

Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor a UPSC anunță depunerea dosarelor pentru proiectul moldo-german “Present – Past: Memory and Politics of ‘forgotten’ Nazi victims in the Republic of Moldova and Germany” inițiat de asociația KONTAKTE-KONTAKTbI e. V

În cadrul proiectului vor colabora, timp de două semestre, atât online, cât și offline, 20 de studenți și absolvenți din Republica Moldova și Germania, care vor comunica reciproc și cu actori din societatea civilă din ambele țări. Lucrând în echipe binaționale, aceștia vor elabora conținut video, fotoreportaje, podcasturi, texte etc. privind aspecte diferite ale culturii de comemorare a victimelor „uitate” ale național-socialismului.

Programul proiectului:

  • Mai-iunie 2024 – Depunerea candidaturilor și selecția participanților
  • Iulie 2024 – Întâlnire pregătitoare cu participanții la proiect la nivel național, organizarea călătoriei și seminar online
  • August 2024 – Prima întâlnire de o săptămână în Germania, Berlin/Brandenburg (23.08.2024-29.08.2024)
  • Septembrie 2024-februarie 2025 – Seminare și ședințe de lucru online
  • Martie 2025 –  A doua întâlnire în Republica Moldova
  • Martie 2025 –  Eveniment de încheiere public cu prezentarea rezultatelor proiectului în Republica Moldova
  • Aprilie 2025 –  Publicarea online a rezultatelor, evaluarea proiectului

Organizatorul proiectului: Asociația KONTAKTE-KONTAKTbI e. V. promovează toleranța interculturală, educația istorică și solidaritatea față de victimele epocii naziste din fostele state membre ale Uniunii Sovietice.

Partenerul proiectului: EGEA-Moldova – Association of Geography and Ethnology of Moldova (Asociația de Geografie și Etnologie din Republica Moldova) sub conducerea Dr. Dorin Lozovanu.

Costuri: Costurile pentru întregul program (excursii, ateliere de lucru, vizite la muzeu, monumente memoriale etc.), cazarea la hotel în camere de o persoană, mesele și biletele de avion (Chișinău-Berlin și retur) sunt acoperite de către organizatorul proiectului.

Înscrie-te acum cu un scurt CV (în care să precizezi cunoștințele de limbi străine și valabilitatea pașaportului), o scurtă scrisoare de motivație (în care să precizezi interesele și așteptările pe care le ai de la participarea la proiect) și o scurtă scrisoare de recomandare de la un profesor, sau un ONG prin e-mail până la data de 30 iunie 2024!

  • Detalii proiect: AICI

Contact proiect:

Svetlana Nejelscaia, Coordonator de proiect KONTAKTE-KOHTAKTbI e.V.; +49 152 06 70 78 44 (Telegram);
+ 49 (0)30 78 70 52 88; Feurigstraße 68, 10827 Berlin; e-mail: present-past@kontakte-kontakty.de
Web:  https://kontakte-kontakty.de/

Contacte UPSC:

Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor
Str. Ion Creangă, 1, bloc 2, birou 25
Lect. univ., dr. Lilia Petriciuc, Șef Secție: petriciuc.lilia@upsc.md
Olesea Gangan, specialist principal: gangan.olesea@upsc.md

Loading