La UPSC, demararea Zilelor Francofoniei, evenimentul „Moi, francophone”

În data de 18 martie 2023, studenții și profesorii de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Catedra de Filologie Romană și Germanică, au dat startul Zilelor Francofoniei în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creanga” din Chișinău. Evenimentul a purtat genericul „Moi, francophone” și a marcat diversitatea culturală a spațiului francofon.

Pornind de la afinitatea pentru limba franceză și de la dragostea pentru diversitatea culturei franceze, studenții Facultății de Limbi și Literaturi Străine a UPSC și-au pus în lucru creativitatea, ingeniozitatea și talentul pentru a reprezenta țările francofone precum Vietnam, Egipt, Guineea, Maroc, Moldova.

Mulțumiri doamnei Claudia Visan, șefa BN AUF Moldova pentru prezența la eveniment, membrilor juriului, precum și profesorilor, dnei Angela Copacinschi, dnei Cristina Chifa și dnei Maria Guzun pentru aprecierea echipelor!

Multumim organizatorilor dnei Diana Donoagă dnei Ana Bulat-Guzun, dnei Hugo Poteloin, dnei Nathalie Celpan-Patic pentru sprijinul continuu al elevilor si promovarea valorilor francofone!

Felicitări dragi studenți pentru implicare și pentur creativitatea și ingeniozitatea, dar și pentru cunoștințele acumulate! Astfel, pe Locul 1 s-a clasat echipa Moldova, pe Locul 2 – Guineea, Locul 3 – Egipt și Maroc, Locul 4 – le Viétnam.

Trăiască francofonia!

Loading