Summitul Comunității Internaționale Erasmus+ Student Network, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău

În perioada 9-11 februarie, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a găzduit un eveniment inedit, în premieră pentru Republica Moldova – Community Student Meeting in Chișinău, care a adunat peste 40 de studenți și traineri din diferite țări europene.

În discursul de deschidere a evenimentului, doamna Adriana Cazacu, Secretar de Stat al Ministerului Educației și Cercetării, a salutat inițiativa tinerilor de a se mobiliza, a genera și face schimburi de idei, subliniind că evenimentul promovează internaționalizarea, una dintre prioritățile cheie ale Ministerului.

Doamna Ludmila Armașu, Prorector pentru Relații Internaționale și Cooperare a UPSC, a vorbit despre importanța unui astfel de eveniment în contextul aspirațiilor și eforturilor de integrare a Republicii Moldova în Comunitatea Europeană.

 Coordonatorul Oficiului Național Erasmus+ în Moldova, doamna Claudia Melinte, și-a exprimat admirația față de tinerii activi, dedicați și implicați în diverse evenimente și acțiuni și a asigurat echipa ESN Chișinău de întreg sprijinul în toate inițiativele lor.

Într-o atmosferă degajată și prietenoasă, tinerii au participat la un șir de training-uri în cadrul cărora s-au familiarizat cu procedura de obținere a PIC-ului și OID-ului, ce reprezintă PIC-ul unei organizații pentru a putea participa în proiecte și au aflat despre acțiunile cheie ale programului Erasmus+.

Loading