Profesiile Viitorului, în interesul candidaților la studii

Peste 150 de tineri entuziaști din toată țara, interesați să descopere specialitățile creative, Profesiile Viitorului s-au adunat, sâmbătă, pe 8 aprilie 2023, la Mediacor.

Doamna Alexandra BARBĂNEAGRĂ, Rectorul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, cu deschidere și convingere, a prezentat oportunitățile oferite de UPSC. Aici, la Facultatea de Arte Plastice și Design pot fi studiate programele de studii: Animației și Designeul Jocurilor. Și doamna decan al Facultății de Arte Plastice și Design Ana SIMAC a prezentat succint programele de studii și a adus în dicuție exemple contrete, demne de laude, lucrări ale studenților.

Liceenii prezenți au participat la „Speed career orientation”, discutând entuziasmați cu studenții actuali de la specialitățile Game Design și Animație, aflând mai multe despre beneficii, provocări și curiozități legate de aceste domenii! De asemenea, cei prezenți au avut ocazia să se familiarizeze cu activitatea studenților și să descopere lucrările lor impresionante dezvoltate în doar 7 luni, explorând lumea captivantă a Designului Jocurilor și universul creativ al Animației.

Liceenii au avut posibilitatea să afle de la practicieni și reprezentanții diverselor companii și case de producție despre experiența de lucru în industria dezvoltării jocurilor, producției multimedia sau animației.

  • Programul Profesiile Viitorului este implementat la UPSC sub egida Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Culturii, cu susținerea Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Loading