Campanie de informare Erasmus+

La 7 decembrie 2022, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a găzduit echipa Oficiului Național Erasmus+ Molodva, care a organizat o sesiune de informare pentru cadrele didactice universitare și de la instituțiile profesional tehnice, în cadrul campaniei naționale Eramus +. Evenimentul s-a desfășurat la „Clasa Viitorului” , UPSC, cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, al Delegației Uniunii Europene și al Misiunii Înalților Consilieri UE în Republica Moldova.

În cadrul sesiunii de informare, au fost prezentate noutățile Apelului de proiecte Erasmus+ 2023, lansat de Comisia Europeană la 23 noiembrie 2022, precum și perspectivele de colaborare internațională pentru universitățile și instituțiile profesional tehnice din Moldova.

Astfel, reprezentanții Oficiului Național Erasmus+ au prezentat proiectele de mobilitate internațională de credite, Erasmus Mundus, proiectele de consolidare a capacităților în domeniul învățământului superior și al educației și formării profesionale, precum și acțiunile Jean Monnet și proiectele Erasmus+ Tineret. Participanții la eveniment au aflat despre tipurile de proiecte Erasmus+ la care pot aplica, condițiile de eligibilitate, termenele limită, modalitățile de aplicare, precum și despre prioritățile globale și regionale în cadrul programului Erasmus+.

În jur de 100 de participanți au asistat la evenimentul de informare: reprezentanți ai universităților și instituțiilor din învățământul profesional tehnic, studenți și doctoranzi, reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării din Republica Moldova, ai Delegației Uniunii Europene, precum și ai Misiunii Înalților Consilieri UE în Republica Moldova.

Loading