Studenții programului de studii Asistență Socială de Ziua Internațională a Persoanelor în Etate

În data de 1 octombrie, la nivel global, este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate. Cu acest prilej, an de an, cadrele didactice ale Catedrei de asistență socială și studenți ai acestui program, Facultatea Psihologie și Psihopedagogie Specială, UPSC, sărbătoresc această zi printr-un șir de activități.

 Tradițional, ieri, 30 septembrie 2022, studenți ai grupei 104, programul de studii Asistență Socială, din respect pentru persoanele în etate, dar și prin manifestarea vocațională a profesiei pe care o vor desfășura după obținerea Diplomei de studii, au venit cu o felicitare pentru persoanle de vârsta a treia de la azilul de bătrâni al Asociației Obștești „Neoumanist” din Strășeni.

Activitatea a urmărit scopul de promovare a stilului activ de viață a persoanelor în etate și familiarizarea studenților cu serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice, dar și de evocare cu deplină prețuire a importanței respectului pentru persoanele în etate, generația care stă la temelia dezvoltării continue a societății.

 La mulți ani binecuvântați, cu sănătate multă, cu lumină în cuget și cu pace în suflet, dragii noștri bunici și dragile noastre bunicuțe!

____________________________

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie, din 1991. Acestă dată a fost stabilită în 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluției nr. 45/106, pentru creșterea nivelului de conștientizare și de empatie cu privire la calitatea vieții persoanelor de vârsta a treia.

Loading