Pacea – un deziderat posibil prin educație

Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie. Dintotdeauna, dar, mai ales, acum, când luptele crâncene se întețesc tot mai des oriunde în lume, pacea este un deziderat pentru toți și fiecare.

Consolidarea eforturilor comune trebuie să se îndrepte spre încetarea conflictelor armate și instaurarea păcii, iar acest lucru este posibil prin creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a respectării diversităților între etnii și a pozițiilor teritoriale. Stabilirea și menținerea păcii este cea dintâi prioritate pentru dezvoltarea durabilă a societății și educația pentru pace rămâne în continuare o misiune în asigurarea culturii pacificatoare.

_______________________________

Ziua Internațională a Păcii a fost sărbătorită pentru prima oară în 1981 prin decizia Adunării Generale a ONU, iar de atunci este sărbătorită în fiecare an de mai multe națiuni, organizații politice și militare. Adunarea Generală a ONU dedică această zi consolidării idealurilor de pace, prin respectarea a 24 de ore de non-violență și încetare a focului.

Loading