Mobilităţi de practică (internship) Erasmus+ la Universitatea Cehă de Științe ale Vieții din Praga (Česká Zemědělská Univerzita v Praze (ČZU)

În perioada 10.07.2022- 08.09.2022, Jechiu Iradion și Neghină Mihaela, studenți masteranzi ai Facultății de Geografie, au realizat un stagiu de practică în cadrul programului Erasmus + la Universitatea Cehă de Științe ale Vieții din Praga.

Stagiul a vizat valorificarea metodelor de achiziționare a seturilor de date meteorologice și de teren, prelucrarea prealabilă a acestora și gestionarea bazelor de date climatice. De asemenea, au fost investigate metodele de control al calității, protecției datelor climatice, precum și generarea de produse personalizate.

Stagiul a permis interacțiunea cu cele mai recente tehnologii informaționale și aplicarea acestora în agroclimatologie, inclusiv cu sisteme suport decizii, modele de simulare a culturilor și alte instrumente informatice.

 Studenții masteranzi au format deprinderi de a utiliza software statistic open-source pentru a gestiona și analiza date și au examinat, utilizând date satelitare, schimbările legate de utilizarea terenurilor. Abilitățile formate vor contribui la rezolvarea problemelor din Republica Moldova referitoare la producția unor culturi agricole și managementul resurselor naturale și culturilor, securitatea alimentară, precum și probleme asociate schimbărilor climatice.

 Cele 60 zile de mobilitate au fost pline de provocări, impresii și experiențe de neuitat.

„Pentru mine, Erasmus+ este despre culturalizare, cunoaștere, libertate, maturizare, conștientizare, e despre a ieși mereu din zona de confort, a depăși limite, pentru că doar așa poți simți că ești în creștere continuă.” (Mihaela Neghină)

Loading