UPSC la cursuri de formare, programul Erasmus +, Youth Exchanges în Abovyan, Armenia

În perioada 20 – 29 iulie, 2022, Luminița Călăraș, studentă la anul II a Facultății Limbi și Literaturi Străine, UPSC, a participat la un curs de formare în cadrul programului Erasmus+ pentru schimburile de tineret în Abovyan, Armenia. Cursul 4C Taster –Training on the basics of Critical Thinking, Creativity, Collaboration and Communication, organizat de către Association Med13 (Franța), Future in Our Hands (Armenia) și Educatio (Ukraina) a avut drept obiectiv ameliorarea abilităților de gândire critică în comunicarea interculturală.

Participanții s-au familiarizat cu modalitățile de comunicare interculturală și au aplicat diverse strategii de identificare, analiză și evaluare a situațiilor și informațiilor echivoce, au învățat să furnizeze răspunsuri și soluții pertinente contextului pentru a evita neînțelegerile de comunicare. De o importanță aparte au fost activitățile care au vizat stabilirea erorilor de logică a discursului și eliminarea acestora.

Activitățile practice, organizate și desfășutare cu localnicii din Abovyan, au permis beneficiarilor cursului să testeze cunoștințele acumulate în situații de comunicare în context multicultural și să aplice tehnici și strategii de soluționare a problemelor în mod creativ și relevant.

Loading